Wat is de beste huidverzorging in de winter?
Het gezicht verzorg je het best door de huid altijd eerst goed te reinigen. Het dagelijks gebruik van een voedende dag- of nachtcrème is onvoldoende, omdat de huid in de meeste gevallen niet schoon is.

Hoe verzorg je het gezicht?

Een goede natuurlijke gezichtsverzorging zit hem niet alleen in het gebruik van de juiste verzorgingsproducten, maar vooral ook de volgorde waarin je ze gebruikt. Er zijn veel producten op de markt die je veel beloven, maar jou ook meer in verwarring brengen op het gebied van een goede gezichtsverzorging. Echter blijft de hamvraag: Hoe verzorg ik mijn gezicht het beste?

In dit artikel maak ik je wegwijs in een goede gezichtsverzorging zonder fabeltjes en loze beloftes.

Wat is een goede gezichtsverzorging?

Naast een gezonde leefstijl en een gevarieerd eetpatroon is een goed verzorgde huid belangrijk. In mijn zoektocht naar een verantwoord natuurlijk cosmeticamerk is het gebrek aan schadelijke stoffen hét uitgangspunt in mijn natuurlijke huidverzorging.

Een gezichtscrème alleen helpt niet…

Verder is het van groot belang hoe je de huid verzorgt, omdat ‘verzorging’ anders geen zin heeft. Dit zijn de drie juiste stappen:

  1. Reinigen met een reinigingsmelk
  2. Reinigingsmelk en achtergebleven restjes verwijderen met tonic
  3. Aanbrengen gezichtscrème

Een gezichtscrème alleen helpt niet…

… als je dit dagelijks aanbrengt zonder de huid eerst schoon te maken. Voor een goede verzorging van het gezicht dien je de huid eerst te reinigen.

Huid reinigen

Voordat je de huid kunt voeden en verzorgen, moet je ze eerst schoonmaken. Niet alleen make-up beïnvloedt de conditie van de huid; ook het weer, temperatuurschommelingen en luchtvervuiling en -vochtigheid. Het aanbrengen van een crème heeft geen zin als de huid niet schoon is.

Welke reinigingsmelk is goed?

Het reinigen van de huid doe je met een milde reinigingsmelk. Let goed op welke reinigingsmelk je kiest.

Veel reinigingsproducten zijn namelijk agressief en tasten de natuurlijk hydro-lipide bescherming van de huid aan. Ook kunnen te energieke reinigingsmiddelen de conditie van een vettige huid verergeren en een “hyperseborrhea reactie” veroorzaken. Een goede reinigingsmelk verwijdert de onzuiverheden van de huid zonder de huidconditie te verslechteren.

Verwijderen met tonic

In de tweede fase van een goede huidverzorging verwijder je de aangebrachte reinigingsmelk met tonic. Ook nu is het van belang een product te gebruiken die de huid niet aantast.

Waarom tonic gebruiken?

Onbekend is onbemind en dat is precies waarom veel mensen ‘vergeten’ tonic te gebruiken. Als je niet weet waarvoor het is, waarom zou je het dan gebruiken?

Een tonic op een wattenschijfje verwijdert veel gemakkelijker de aangebrachte reinigingsmelk en de laatste restjes make-up of vuil. Met water en zeep lukt dat niet altijd. Bovendien is niet elke zeep goed voor je huid. Voor een optimale gezichtsverzorging is een tonic daarom onmisbaar in deze fase van gezichtsverzorging.

Welke tonic is het beste?

Een alcoholvrije tonic is het beste voor je huid. Een tonic helpt de reinigingsmelk en het vuil gemakkelijk te verwijderen. Ook bereidt tonic de huid voor op de laatste fase van de behandeling.

Hoe gebruik je een tonic?

Tonic gebruik je altijd in combinatie met een huid balancerende melk. Na het aanbrengen van de reinigingsmelk verwijder je met een in tonic gedrenkt wattenschijfje de renigingsmelk en het vuil. Met cirkelvormige bewegingen masseer de restjes van de melk en make-up los. Vervolgens dep je de huid na met een watje en tonic.

Verzorgen

Na een goede reinigingsbeurt van de huid, kun je eindelijk de crème aanbrengen die jouw huid voedt, hydrateert en goed verzorgt. Kies wel écht een crème die voor jouw huid geschikt is.