Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een verwenmoment voor jezelf. Even ontsnappen aan de drukte van alle dag en tijd  voor jezelf. Wist je dat een ontspanningsmassage niet alleen op het moment zelf fijn is? Regelmatig een massage ondergaan is goed voor je eigen gezondheid en welzijn.

Wat is een ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage is een massage verdeeld over het lichaam. Je wordt met massage-olie gemasseerd. Afhankelijk van uw wensen en eventuele klachten krijgen voeten, benen, rug, armen, nek, schouders en gezicht wat meer aandacht. De massagebehandeling is gericht op ontspanning, het wegnemen van stress en gespannen spieren.

Gezond voor lichaam en geest

Niet alleen het moment van tot rust komen, maar ook na de behandeling profiteert u van een ontspanningsmassage. Tijdens de behandeling zullen spieren ontspannen en worden ook pezen en gewrichten soepeler. Doordat deze lichaamsdelen ontspannen verbetert de de bloedsomloop. Dit zorgt ervoor dat spieren en organen beter bereikbaar worden voor voedings- en bouwstoffen. Ook afvalstoffen worden eerder en sneller afgevoerd. Het langdurige effect hiervan is dat het lichaam langer ontspannen is klachten als knopen in spieren, kleine spanningen en pijnen verminderen of zelfs weggaan.

Ontspannings- vs sportmassage

Het effect van een ontspanningsmassage is vrijwel gelijk aan een sportmassage. Het treft immers het doel om hoofdzakelijk spieren tot rust laten komen en de doorbloeding te stimuleren. Een diversiteit tussen beide massages is dat de ontspanningsmassage wat subtieler verloopt. De handgreeptechniek is wat zachter van aard en de rug krijgt meer aandacht.

De effecten

Hierboven heeft u tussen de regels door gelezen dat een massage ter ontspanning effect heeft op zowel de korte als lange termijn. Regelmatig een massage ondergaan vergroot het langdurig effect van ontspannen door het leven gaan. Dit uit zich in minder stijve spieren, minder stress, weerbaarder in stressvolle situaties en een verhoging van uw weerstand door een beter functionerend immuunsysteem. Rust en ontspanning verbetert de conditie van lichaam en geest draagt bij aan een goede gezondheid, omdat de bloedcirculatie verbetert.

Ontspannen in Italiaanse stijl

Een ontspanningsmassage bij Ireina geschiedt in Italiaanse stijl. Masseuse Irina Carpeliuc leerde haar massagetechnieken op La scuola per estetiste Assestetica Antos te Verona in Italië. Zij studeerde daar 3 jaar voor zelfstandig schoonheidsspecialiste en deed er drie jaar werkervaring op. In 2014 startte ze haar eigen onderneming in Nederland: Ireina Schoonheidsspecialiste en Massage in Best en Regio Eindhoven.