Irina-in-Italie

Best, 5 april 2015 | door Contenticom | Tjeerd van den Elsen

Natuurlijke schoonheidsbehandelingen en massages in Italiaanse stijl. Vanaf 18 april kan dit bij Schoonheidssalon Ireina in Best. Eigenaresse Irina Carpeliuc presenteert zich dan aan geïnteresseerden en belangstellenden als schoonheidsspecialiste in Italiaanse stijl en technieken.

Italië staat bekend om haar schoonheid, uiterlijk, een mooie uitstraling en het behandelen van huidproblemen. Volgens Irina is het Italiaanse geheim de kracht van de natuur: “De natuur verandert continu en herstelt zich vroeg of laat altijd; met je lijf werkt dat net zo. Je bent gezond, voelt je sterk én goed als je naar jezelf luistert en dus ook goed voor jezelf zorgt”, aldus Irina.

De natuur als huidverbeteraar

Gezichtsbehandelingen en massages zijn echt maatwerk. Professioneel advies houdt niet op bij de aanpak van een huidprobleem of stressgebied. Irina gelooft in de heilzame kracht van de natuur en gaat daarin verder. Met haar vakkennis uit het Italiaanse Verona selecteert zij natuurlijke ingrediënten op eigenschap en effecten: “Maskers maak ik het liefst zelf en bij massages gebruik ik uitsluitend natuurlijke oliën. Ik weet dan zeker dat het werkt en verantwoord is”, vertelt ze.

Spanningen, allergie, irritatie en huidproblemen ontstaan meestal door een onbalans in het immuunsysteem als gevolg van een verstoring in het hormonale systeem, stress en weinig beweging. Ook het voedingspatroon speelt een rol. Irina: “We doen ons daarin echt tekort. Gelukkig verandert dat en ontdekken meer mensen dat ‘gelukkig zijn’ nauw samenhangt met ‘zich goed voelen’. Een gezichtsbehandeling of massage is meer dan wellness of pure verwennerij. Een bezoek aan de schoonheidsspecialiste hoort bij een gezonde leefstijl!”, besluit Carpeliuc.

Irina Carpeliuc

Irina groeide op in Lipcani, Moldavië, een grensdorp tussen Roemenië en Oekraïne. Moldavië is het armste land van Europa en behoorde tot 1991 tot de Sovjet Unie. Van jongs af aan droomde ze van Italië en was ze gefascineerd door de natuur.

 

In 1995 studeerde Irina bedrijfseconomie en management in Chisinau. Daarna emigreerde zij op 24-jarige leeftijd naar Italië. Daar woonde en werkte ze 6 jaar in het bergdorpje Péri in de provincie Veneto, waar ze tussen de wijngaarden de taal en cultuur goed leerde kennen.

Daarna volgde ze de opleiding tot zelfstandig schoonheidsspecialiste op La Scuola per Estetiste Assestetica Antos in Verona, waarna zij vervolgens werkte in een schoonheidssalon in Trentino tot de liefde in 2011 haar naar Nederland leidde.

Opening 18 april

Schoonheidssalon Ireina opent op 18 april om 9.00u. voor het eerst haar deuren. De hele dag zijn er kennismakingsbehandelingen te ervaren. Irina geeft advies en verwelkomt iedereen met een verrassing in Italiaanse stijl. De salon bevindt zich op steenworp afstand van Eindhoven op de Tongelreep 5 te Best.