Honing-gezichtsbehandeling

Honing, het is het braaksel van de bij. Wij vinden dat lekker en het is ook nog eens ontzettend gezond. Wist je dat honing ook als gezichtsmasker werkt en heilzaam is bij huidproblemen? Dit natuurlijke antibioticum werkt hydraterend en bacterieremmend. Het verzorgt en reinigt je huid.

Gezichtsmasker van honing

Regelmatig gebruik ik honing als gezichtsreiniger en gezichtsmasker tijdens mijn gezichtsbehandelingen. Vooral de honing die licht gekristalliseerd is, werkt erg goed als scrub. Honing bevat zuren die dode huidcellen helpen verwijderen en natuurlijke hydraterende zuren die je huid voeden en verzachten.

Huidproblemen

Niet alleen als gezichtsmasker is honing erg fijn. Het is een natuurlijk geneesmiddel van klein zeer zoals eczeem, koortsblaasjes, puistjes en wondjes. De geneeskracht en antibacteriële werking van honing versnelt het genezingsproces en laat je huid niet uitdrogen in tegenstelling tot producten van de drogist.

Gebruik onbewerkte honing

Als je zelf aan de slag wil met honing, kies dan een onbewerkte honing. Een knijpflesje uit de supermarkt is bewerkt door verhitting, waardoor de meeste essentiële eigenschappen van honing zijn vernietigd en zijn helende kracht is verloren.

Honingtips

 • Eczeem
  1 lepel honing en 1 lepel kaneel mengen. Vervolgens smeer je het op de huid waar eczeem zich voordoet. Na 15 minuten kan je het afspoelen.
 • Koortsblaasjes bij een koortslip
  Smeer op de plek wat honing en laat het een nacht zitten.
 • Acne of puistjes
  Meng 3 delen honing met 1 deel kaneel en smeer het vervolgens op de puistjes.
 • Verkoudheid
  Honing bij verkoudheid helpt echt. Slik dagelijks een lepel lauwwarme honing in met ¼ lepel kaneelpoeder. Doe dit drie dagen achter elkaar en in veel gevallen laat het je hoest en/of verkoudheid verdwijnen.
 • Weerstandsverhogend
  Dagelijks een eetlepel honing helpt je weerstand verhogen en is dus goed voor je immuunsysteem.
 • Niet voor de baby
  Ik raad het af om baby’s onder de 12 maanden honing te geven. Honing kan namelijk sporen van Clostridium botulimun bevatten, wat zuigelingenbotulisme veroorzaakt.