Fruit

Wist je dat de beste huidverzorging van binnen plaatsvindt?

Natuurlijk, een gezichtsbehandeling helpt natuurlijk ook bij het verfrissen van je uitstraling en het is bovendien ook lekker.

Met een gezichtsmassage krijgt je huid een boost, omdat afvalstoffen beter en sneller afgevoerd worden. Belangrijke voedingsstoffen kunnen het huidoppervlak ook veel beter bereiken.

Ik moet erbij zeggen dat de conditie van je huid ook afhangt van meerdere factoren. Behalve een gezichtsbehandeling en de juiste voeding speelt genetische aanleg ook een grote rol.

Wat je dus wel kunt beïnvloeden is de innerlijke mens. Al eerder gaf ik 5 tips voor een goede huidverzorging. Nu geef ik je wat tips m.b.t. voeding en huidverzorging.

Zorg goed voor jezelf door gezond te eten en veel te drinken.

Tip 1: Drink veel water

Veel water drinken is altijd goed. Je houdt de vochthuishouding in je lichaam op peil en de stofwisseling blijft goed op gang. Dat geldt dus ook voor de stofwisseling in je huid.

Minimaal twee glazen per uur drinken is geen overbodige luxe, omdat in warme ruimtes, thuis en op het werk, veel vocht verloren gaat via je huid.

Tip 2: Kies de juiste groenten en fruit

Er zijn genoeg natuurlijke en lekkere natuurproducten die je huid voeden.

Vitamine A helpt huid zichzelf te herstellen. Vitamine A vind je in wortels, pompoen, eigeel, lever, spinazie, erwtjes en perziken.

Ook zink en vitamine C helpen de huid herstellen. Zink zit in noten, zaden, zeewier, bonen, enz. Vitamine C vind je vooral terug in citrusvruchten, broccoli, boerenkool, paprika, tuinkers, peterselie en papaja.

Omega 3 vetten reguleert de talgproductie van je huid. Talg houdt vocht in je huid beter vast. een tekort zorgt ervoor dat je huid sneller uitdroogt. Omega 3 vetten vind je onder andere in vis, avocado, olijven, enz.

Tip 3: Matig met alcohol

Een lastige tip, want wie houdt er niet van een drankje op zijn tijd? Ga er verstandig mee om, want alcohol zorgt voor een versnelde afvloeiing van vocht. Het heeft een sterk uitdrogend effect op je lichaam en dus ook op je huid. Regelmatig alcoholgebruik kan je huid zo erg uit balans brengen dat acne de kop op kan steken.