Gezichtsmassage faceliftBij een facelift denk je vaak aan een ingreep bij een kliniek, maar ik denk dan aan een gezichtsmassage als onderdeel van een gezichtsbehandeling.

Je gezicht

Naarmate je ouder wordt, verzwakken spieren in je gezicht. In tegenstelling tot de spieren in de rest van je lijf, zijn de spieren in je gezicht direct aangehecht aan de huid. Zij hebben een directe invloed op je uiterlijk.

Ons gezicht laat zien hoe we ons voelen en hoe we gestemd zijn op bepaalde momenten. Deze kleine spieren brengen dat tot uitdrukking.

Wat gebeurt er bij stress en spanning?

Een natuurlijke reactie onder stress en spanning is dat we onze spieren aanspannen. Vaak gebeurt dat lange tijd onbewust, omdat je geestelijk niet lekker in je vel zit. Doordat je spieren zich lange tijd aanspannen heeft het uiterlijk daaronder te lijden.

De gevolgen

Stress en spanning beïnvloeden ons uiterlijk nadelig doordat spieren worden samengetrokken en we een strakke en harde gelaatsuitdrukking krijgen. Naarmate je ouder wordt verzwakt het spierweefsel in het gezicht en neemt de kans op rimpels en dunne lijntjes rond de ogen toe. Naast deze zogenaamde kraaienpootjes doet zich hetzelfde voor rond de mond en op het voorhoofd.

Waarom een gezichtsmassage?

Een gezichtsmassage helpt het verouderingsproces van de huid vertragen. Met een gezichtsmassage wordt de bloedsomloop gestimuleerd en wordt de spanning in spieren verbeterd.

Een natuurlijke facelift

Het woord ‘facelift’ klinkt heel plastisch, maar eigenlijk is het niets anders dan een gezichtsbehandeling die de conditie van huid, spieren en doorbloeding in het gezicht verbetert. Een complete gezichtsbehandeling ontspant en laat je weer stralen.