Droge-huid-van-het-gezicht

Je huid wordt vooral in de winter blootgesteld aan extremen. Binnen is het warm en buiten is het erg koud. Je huid heeft flink wat te verduren.

Een goede huidverzorging is daarom van belang.

In dit artikel praat ik je bij over de do’s en don’ts bij het voorkomen van een droge huid en geef ik antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is een goede huidverzorging?
  • Heb ik een speciale crème nodig?
  • Wat kan ik met voeding doen?

Reinigen van de huid

Huidverzorging begint met het schoonmaken van de huid. Stof, vuil en fijnstof vervuilen je huid, een goede reiniging is daarom belangrijk. Soms biedt scrubben ook een uitkomst, maar het maakt je huid ook weer kwetsbaarder als je het te vaak doet.

Scrubben heeft als doel dode huidcellen te verwijderen. Voor het gezicht is een milde scrub voldoende.

Was niet te vaak

Was je huid niet te vaak, maar voed de huid van binnen uit. Dat klinkt heel vreemd, maar bij een plant werkt het net zo. En als je de huid wast, doe dit met mate.

Water is de schoonmaakbron voor alle processen in je lichaam; dus ook voor de huid.

Drink daarom minstens één tot anderhalve liter water per dag. Was je huid niet te veel en douche niet te vaak. Let op met de temperatuur. Een te warme douche droogt je huid ook uit.

Huidverzorging zonder crèmes en lotions

Wist je dat veel ingrediënten in allerlei cosmeticaproducten ook in onze dagelijkse voeding zit? Gebruik geen zeep, lotion of allerlei crèmes, want dat beïnvloedt de biodiversiteit van je huid. Zeker de producten met onnatuurlijke ingrediënten.

Groente  en fruit

Groenten en fruit bevatten ontzettend veel stoffen die bijdragen aan een gezonde huid waaronder de stof silica. Deze stof houdt je huid soepel en elastisch en helpt rimpels voorkomen.

Water

Houd je vochthuishouding op peil. Water voorkomt uitdroging van je lichaam én de huid. Bovendien voert water afvalstoffen af en voedingsstoffen aan. Voldoende water drinken is dus essentieel voor een mooie, gezonde huid.

Vezelrijke producten

Volkoren pasta, brood, rijst en ga zo maar door. Ze bevatten enorm veel voedingsvezels. Voedingsvezels zorgen voor een goede stofwisseling in je lichaam en binnen de huid. De antioxidanten ontgiften je huid en vertragen het verouderingsproces.

Vis

Vis is een belangrijke voedingsbron voor de huid. De goede vetten, zoals meervoudig onverzadigde vetzuurketens, zijn dé bouwstoffen voor je huid. Vooral vette vis zoals zalm, tonijn, makreel en sardines zijn niet alleen erg lekker, maar ook heel gezond.

Advies bij uw schoonheidsspecialiste

Weet u geen raad met uw huidprobleem of de droge huid? Ireina schoonheidsspecialiste kan uw huid goed beoordelen geeft u een advies op maat.

Een ontspannende gezichtsbehandeling

Geef je huid een stralende oppepper en verwen jezelf ook nog eens met een gezichtsbehandeling. Tijdens een gezichtsbehandeling wordt de huid ook nog eens zorgvuldig gemasseerd, omdat daardoor de stofwisseling (afval- en voedingsstoffen) verbetert.