Je hebt een tijd niets van mij gehoord, maar ik heb alles behalve stil gezeten. Na de introductie van het Italiaanse cosmeticamerk Dottor Colato op de FeelGood Market in Eindhoven voel ik steeds sterker dat er bij mensen een behoefte is naar een eerlijk product. Dottor Colato is dat; een handgemaakt natuurlijk cosmeticamerk dat beetje bij beetje in Nederland zijn weg begint te vinden. De vraag naar een webshop stijgt en ik heb goed nieuws: Die komt er!

Festival Mundial

Vorig weekend stond ik met mijn producten op de FeelGood Market bij Festival Mundial in Tilburg. Het festival was voor mij een bevestiging wat ik al voelde na de introductie bij mijn klanten en de FeelGood Market in Eindhoven.

Mensen zijn zich steeds meer bewust van de natuur en haar genezingskracht. Zij zien in dat er veel te krijgen is, maar dat je tegenwoordig ook moet weten wat je koopt en gebruikt. Er is bij mensen ook een terecht wantrouwen als het gaat om de aanschaf en het gebruik van cosmetica. Juist dat intrigeert me, maar het is ook moeilijk te begrijpen wat je daadwerkelijk gebruikt zonder te weten wat je werkelijk op je gezicht smeert.

Dottor Colato in Nederland

Dat het moeilijk is om een verantwoord product te vinden, heb ik zelf ervaren. Maar dat de consument dat ook zoekt, maakt mij helemaal blij. In het begin dacht ik dat ik de enige was, maar ik merk dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een eerlijk product. Met dat gegeven deel ik maar wat graag mijn ervaring en vertel dan ook met alle plezier hoe moeilijk het was om een goed product als Dottor Colato te vinden.

Wetgeving

Met de introductie van Dottor Colato merk ik dat een webshop er niet aan mag ontbreken. Inmiddels ben ik al begonnen met de bouw, maar de introductie van een nieuwe productenlijn uit het buitenland kost tijd. Ik ben nu op het punt dat ik de shop kan gaan vullen, maar hiervoor moet je ook door een stevig voorbereidingstraject.

Om een nieuw cosmeticamerk te introduceren moet je voldoen aan allerlei wet- en Europese regelgeving. Veel tijd gaat verloren aan bezoeken aan consultancy, het maken van Nederlandse vertalingen van productinformatie en bijsluiters. Gelukkig is dat allemaal grotendeels achter de rug en kan ik me nu focussen op de verkoop van een eerlijk natuurlijk handgemaakt cosmeticaproduct.

Introductie webshop

De plannen voor een webshop zijn al in een redelijk gevorderd stadium. De shop staat, maar moet nog gevuld worden. Tijdens de zomerstop zal ik tussen de vakanties door ook gewoon aan het werk zijn om in september uiteindelijk een webshop te presenteren.

Één ding kan ik al wel zeggen. Het wordt echt heel mooi en overzichtelijk. Ik werk aan een webshop waarin je heel gemakkelijk op huidtype een geschikt product kan vinden. Natuurlijk blijf ik daarnaast gewoon voor je klaar staan voor persoonlijk advies.