Acne gezichtsbehandeling

Pukkels, puistjes en knobbeltjes; het zijn de zichtbare symptomen van acne. Het is vervelend en maakt je onzeker als ze de kop op steken.

Puistjes zelf een kopje kleiner maken  door ze uit te knijpen is zeer af te raden, omdat je risico op infecties loopt en er littekens aan over kan houden als je dit niet op de juiste manier doet.

Bij acne is het raadzaam je te laten behandelen door een schoonheidsspecialiste. Een professionele gezichtsbehandeling is een effectief middel en laat je ontspannen. Bovendien krijg je ook de nodige adviezen om acne te voorkomen.

Wat is acne?

Acne is niets meer en minder dan een ontsteking van de talgklier(en). Hoewel het bij jong en oud voorkomt, hebben 90 procent van de jongeren last van acne.

Je huid bevat heel veel talgklieren. Met name in je gezicht, nek, borst, rug en bovenarmen komen deze klieren voor. Ze liggen naast de haarzakjes en kunnen vaak verstopt raken met vuil. Zo’n verstopte talgklier is een voedingsbodem voor mee-eters; een zwart puntje.

Mee-eters veranderen als snel in puistjes en zijn te herkennen aan een wit bobbeltje. Als je acne niet goed aanpakt kan dit uiteindelijk leiden tot ernstige onderhuidse ontstekingen die littekens veroorzaken.

Oorzaken

De oorzaken lopen uiteen. Bij jongeren ligt het vaak aan de in ontwikkeling zijnde hormoonhuishouding tijdens de puberteit. Bij vrouwen zijn het ook de hormonale schommelingen door de maandelijkse periode. Ook zwangerschap en het beginnen of stoppen met anticonceptiemiddelen heeft invloed op je hormonen.

Verder steekt acne de kop op bij medicijngebruik en stress. Ook genetische factoren kunnen een rol spelen bij vorming van acne.

Gezichtsbehandeling

Regelmatig je gezicht laten verzorgen tijdens een gezichtsbehandeling houdt je huid in optimale conditie. Tijdens een gezichtsbehandeling helpt stomen het openen van de poriën. Schadelijke bacteriën worden gedood en stof en vuil verwijderd. Een massage laat je huid ontspannen, waardoor de afvoer van afvalstoffen en toevoer van voedingsstoffen in je lichaam toenemen.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken. Ik hoor het graag van u.