Huidverzorging waterNatuurlijke huidverzorging hoeft helemaal niet duur te zijn en is al helemaal niet ingewikkeld. Veel wat je in de winkel aantreft is de reguliere huidverzorging die cosmetisch zijn vervaardigd in laboratoria. Ze bevatten hormoonverstorende stoffen en veel sporen van chemicaliën. Bovendien zijn de juist waardevolle ingrediënten in de minderheid.

Wat is nu de beste natuurlijke gezichtsverzorging? Dat is een vraag die ik regelmatig van mijn klanten krijg.

Daarom een paar handige tips om je gezicht na een gezichtsbehandeling in topconditie te houden.

1. Was je gezicht niet te vaak

Dat klinkt wat vreemd, want ik ben net als jou gesteld op hygiëne. Toch is niet te vaak wassen het beste. Je voorkomt ermee dat je huid uitdroogt; en als je wast, doe dat dan alleen met water. Hoe natuurlijk je zeep ook is, ontvetten droogt sneller je huid uit. Je lichaam reguleert de huid en de kans op een minder droge huid neemt toe.

2. Eet gezond

Gezonde voeding betekent een gezonde huid. Het klinkt logisch, maar veel mensen vergeten dat je lichaam de huid van binnenuit voedt. Een creme is soms wel lekker, maar van nature zijn met name de gezonde vetten in ons dagelijks eten belangrijk. Ze zijn voedzaam voor je huid en gaan ontstekingsreacties te lijf.

3. Frisse buitenlucht

Frisse buitenlucht helpt je huid ademen. Ik vind het bos een fijne plek, want bomen zuiveren ook de lucht. Schone lucht betekent ook minder snel verstopte poriën. De gezonde bijkomstigheid is dat bewegen je goed helpt voelen. Doe je dat regelmatig zie je dat ook aan een mens.

4. Vitamine D

Nee, ik bedoel geen vitaminepilletjes, maar gewoon zonlicht. Er is niets fijner dan even die warme zonnestralen voelen. Bovendien met een beetje geluk kleurt het ook wat bij. De komende maanden is het minder lang licht, dus pak elke kans die je krijgt en geniet.

5. Aloë vera

Aloë vera, de kamerplant bij uitstek die je in elk tuincentrum niet kan missen.  Nee, geen crème of maskertje uit de tube, maar de gel uit de aloë vera plant. Je breek een takje af en smeert de gel op je gezicht. Het helpt bijvoorbeeld bij een geïrriteerde huid.