Wat is de beste huidverzorging in de winter?
Het is lente en dat betekent dat iedereen weer naar buiten wil op zoek naar de lentezon? Pas wel op met de zon, want je huid is heel kwetsbaar na de winter.

Lentezon

Genieten! Dat doen we allemaal van de lentezon, maar doe dat met mate. Het beste is om je huid langzaam te laten wennen aan de zon. De lentezon lijkt mild, maar kan toch krachtig zijn, omdat de huid na de winter een tijd geen zon heeft gezien.

Wist je dat hyaluronzuur een natuurlijk lichaamseigen stof is die van nature voorkomt in je huid en naar mate je ouder wordt vermindert?

Door de aanwezigheid van melanine en ons huidpigment, beschikt onze huid over een ingebouwde zonnefilter, die onze opperhuid zoveel mogelijk beschermt tegen de schadelijke zonnestralen.

Tips bij de lentezon

  • Bescherm je gezicht zoveel mogelijk tegen de schadelijke UV- stralen van de zon. Dat kan bijvoorbeeld met een zonnehoed wanneer we bij zonnig weer naar buiten gaan.
  • Gebruik een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor.
  • Blijf zoveel mogelijk uit de zon tussen 12.00 en 15.00 uur. De zon is dan op zijn krachtigst, zeker tijdens de zomermaanden.

Huidverzorging met hyaluronzuur

Als je de lentezon opzoekt stel je de huid bloot aan een bepaalde zonnekracht die ervoor zorgt dat vocht in de huid verdampt. Om uitdroging te voorkomen dien je de huid vooral vanwege haar kwetsbaarheid juist in het voorjaar goed te verzorgen.

Waarom hyaluronzuur in het voorjaar?

Hyaluronzuur gaat huidveroudering tegen en komt van nature voor in je huid. De hoeveelheid neemt af naarmate je ouder wordt. Huidveroudering versnelt dan extra bij blootstelling aan de zon, omdat vocht verdampt. Verzorg je huid daarom goed.

Hyaluronzuur houdt de huid vochtig en zorgt ervoor dat de huid jong en gezond blijft. Het gaat rimpelvorming tegen en helpt de huid stralend te houden; ook in het voorjaar!