Is jouw huid klaar voor de lentezon?
Het is lente! De dagen worden langer; de zon schijnt vaker en dat betekent dat je weer gezien mag worden.

Benvenuta primavera!

Voordat je echter kan genieten van een stralende huid in optima forma is een grondige reiniging tijdens een gezichtsbehandeling geen overbodige luxe.

Winterhuid

De huid heeft in de winter flink wat te verduren gehad. De extreme temperatuursverschillen van binnen en buiten en een gebrek aan zon bevordert huidveroudering en kan rimpels veroorzaken.

De huid na de winter

De meeste mensen met een problematische winterhuid hopen op herstel als de lente komt. Natuurlijk is het zeker waar dat de zon goed voor je is, maar zonder een goede verzorging kan de huidconditie toch verslechteren. De veranderingen in het weer en de temperatuur zijn na verloop van tijd terug te zien op onze huid. In welke conditie jouw huid ook verkeert, de lijdt onder veranderende temperaturen tijdens een seizoenswisselingen. Vaak verergert het de symptomen van bestaande problemen zoals puistjes, zwarte puntjes, roodheid, vergrote en dichte poriën en acne.

Waarom verergert de lente huidproblemen?

Over het algemeen doet de lentezon iedereen goed, maar zonder een goede huidverzorging kan de lentezon huidproblemen verergeren. Lees hieronder de mogelijke oorzaken:

 • De toenemende temperatuur en zonkracht veroorzaakt uitdroging;
 • Wind en plotselinge temperatuurveranderingen zorgen voor een gevoeligere huid.
 • UV-straling neemt toe en beïnvloedt de onbeschermde huid;
 • Allergenen in de lucht nemen toe. De huid reageert sterker op stuifmeel, diverse schimmels en stof;

De irritatie neemt toe door meer talgafscheiding en uitdroging van de huid. Om de huid weer lente-proof te maken is een behandeling met mandelic (amandelzuur) een ideale start.

Mandelic; amandelzuur

Mandelic is een natuurlijk amandelzuur met een vriendelijk karakter dat ik alleen in de lente als peeling gebruik. In combinatie met de toenemende zonkracht is een gezichtsbehandeling met mandelic een verantwoord middel dat de huid reactiveert en herstel stimuleert. Het is ook uitstekend geschikt voor de pigmentgevoelige huid zoals sproeten.

Hoe werkt het?

Mandelic werkt op natuurlijke basis. Het is een amandelzuur dat geen branderig gevoel en roodheid veroorzaakt bij blootstelling aan de zon. Het zuur (AHA) is vriendelijke van karakter en wordt gewonnen uit een hydrolyse van bitter amandelextract. Mandelic verbreekt verbindingen tussen huidcellen en stimuleert de celvernieuwing. Met een moeilijk woord noemen we dat exfoliëren.

In combinatie met

Verder heeft amandelzuur ook een antibacteriële werking. Een gezichtsbehandeling met mandelic is dan ook erg geschikt voor huidproblemen zoals acne en een vette huid.

Huidverbetering

Mandelic verbetert de huid en zorgt voor een optimale conditie en frisse uitstraling. Amandelzuur geeft de volgende de positieve effecten aan de huid:

 • Herstel en stimulatie van vernieuwing van de opperhuid (epidermale cellen)?
 • Matteert de huid
 • Hydratatie
 • Versteviging van de huid
 • Een egalere huidtint
 • Laat de huid stralen
 • Verbetert de vermenigvuldiging en afscheiding van de keratinocyten

Wanneer een gezichtsbehandeling met mandelic?

Een gezichtsbehandeling met amandelzuur als peeling wordt vooral in de lente en de zomer toegepast, omdat dit zuur geen vervelende bijwerkingen heeft bij blootstelling aan de steeds feller wordende zon. In tegenstelling tot andere zuren, veroorzaakt mandelic géén branderig gevoel, rode huid en andere irritaties.

Mandelic peeling

Een mandelic-peeling is voor elk huidprobleem geschikt en toe te passen bij:

 • Vette huid en acne (-littekens)
 • Droge huid
 • Rosacea en gevoelige huid
 • Pigmentatieverstoringen en sproeten
 • Huidveroudering

Ben jij klaar voor de lente?

Na de donkere wintermaanden is het heerlijk om de nodige zon-uren te pakken. Een stralende huid die klaar is voor de lentezon hoort daar helemaal bij, want wie wil er nu niet stralend voor de dag komen?

Gezichtsbehandeling met mandelic

In mijn gezichtsbehandeling maak ik gebruik van ‘acido mandelico’ uit Italië. Dit amandelzuur breng ik aan als peeling op de huid. Tijdens de anderhalf uur durende schoonheidsbehandeling geniet je ook van een heerlijk masker. Ik maak mijn maskers altijd met de hand en gebruik daarvoor uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Lente-aanbieding

Wil jij ook klaar zijn voor de lente? Neem dan vrijblijvend contact op voor een gratis huidadvies in combinatie met een gezichtsbehandeling met mandelic.

Wil je echt even helemaal genieten en ontspannen? Ik bied je een exclusief lente-arrangement dat bestaat uit een gratis huidadvies en gezichtsbehandeling en ontspanningsmassage van €120 voor slechts €100.