Het aardbeienseizoen is volle gang en we genieten deze periode intens van de zomerkoninkjes. Toch heeft de aardbei een mooi geheim.

De aardbei is een bes die tot de rozenfamilie behoort. Deze zomervrucht staat bekend om haar gezonde eigenschappen. Minder bekend zijn de eigenschappen specifiek voor de huid. Aardbeien hebben een reinigend en verstrakkend effect op de huid.

De aardbei

De aardbei is een caloriearme bes en bevat slechts 33 Kcal per 100 gram. Aardbeien passen dus prima in een caloriearm dieet. De rode kleurstof in de vruchtjes van de aardbei heet anthocyaan. Deze strijdt tegen de ongezonde stofjes in je lijf. Anthocyaan verlaagt bovendien het cholesterolgehalte en werkt ook nog eens als ontstekingsremmer.

Gezichtsmasker met aardbei

Ze zijn overheerlijk en verwennen de innerlijke mens, maar de aardbei verzorgt ook aan de buitenkant. De aardbei is binnen de natuurcosmetica bezig aan een opmars. Een goede schoonheidsspecialiste adviseert haar klanten thuis ook eens een natuurmaskertje te maken met aardbei als hoofdingrediënt.

Niet alleen de aardbei zelf, maar ook andere delen van de plant zijn prima te gebruiken.

Welke gezichtsmaskers?

  1. Rijpe aardbeien zijn het meest geschikt. Vooral gekocht bij de boer of uit eigen moestuin. Prak de aardbeien en breng de moes aan op je gezicht en laat het twintig minuten zitten. Dit gezichtsmaskertje helpt onder andere bij roodheid van de neus.
  2. Van de bladeren van de aardbeienplant kun je ook een heerlijk masker maken. Kook de bladeren en drenk later een handdoek in het water. De eigenschappen uit de bladeren van de aardbeienplant reinigt en ontvet de huid.

Een stralende gezichtshuid dankzij de aardbei

Als je aardbeien combineert met rijstbloem heb je een prima mengsel dat de huid versoepelt en rimpels vervaagt. Je gezicht krijgt een oppepper van het volgende recept:

Benodigdheden:

  • 1 eetlepel rijstbloem
  • 1 eetlepel melk
  • 5 aardbeien

Meng 1 eetlepel rijstbloem en 1 eetlepel melk tot een een papje. Prak vervolgens 5 rijpe aardbeien en voeg deze toe. Je maskertje is klaar om aangebracht te worden. Eenmaal aangebracht op je huid laat je het een kwartier intrekken. Schoonmaken doe je met lauwwarm water.

Rozenbottelolie | Rosa Mosqueta olie

Een maskertje maken vergt tijd en dat is er niet altijd. Als je jezelf verwent wil je dat in alle rust doen. Wil je in drukke tijden of op langere termijn je huid goed verzorgen dan is Rosa Mosqueta olie een prima product. De rozenbottel is ook een lid uit de rozenfamilie en bevat dezelfde eigenschappen die in de aardbei zitten.

Enig verschil is dat je geniet van een natuurlijke huidverzorging zonder al te veel gedoe.