Ontharen

Ontharen-harsen-waxen

Ontharen is een schoonheidsbehandeling die met name toegepast wordt tegen ongewenst haar in het gezicht, op de benen en bikinilijn.

Ontharen behoort al eeuwen tot het schoonheidsideaal. Reinheid en jezelf puur houden stamt uit de tijd van de Egyptenaren en de Romeinen om God te dienen.

In Nederland verwijdert ruim 90 procent van de bevolking ongewenst haar. Van mannen die hun baard en snor bijwerken of afscheren en de vrouwen die regelmatig aan de slag gaan met scheermes, scheerapparaat of pincet om te ontharen.

Ontharen: epileren en harsen

Ontharingen bij Ireina gebeuren volgens twee klassieke methoden:

Epileren

Tijdens het epileren wordt het haar met wortel en al uit de haarzakjes getrokken. Het haar blijft gemiddeld genomen 3 tot 5 weken weg. Daarna zullen vooral kleine, zachtere haartjes groeien. Het epileren met een pincet of apparaat gebeurt vaak op kleinere oppervlakken met ongewenst haar. Voor grotere oppervlakken is harsen de meest effectieve methode.

Epileren om haar te verwijderen wordt hoofdzakelijk in het gezicht toegepast. Het is dé methode om bijvoorbeeld wenkbrauwen vorm te geven of enkele ongewenste gezichtsharen te verwijderen. Bij vrouwen zijn dat vaak haren op de bovenlip of kin.

Harsen

Harsen is een snelle doch effectieve methode om snel in één behandeling ongewenste haren te verwijderen. Na het harsen duurt het gemiddeld 3 tot 5 weken, voordat het haar weer is aangegroeid. Dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt zodat je in tegenstelling tot scheren, na harsen nooit harde stoppels zult hebben.

Wilt u meer weten over ontharen en wat voor u de beste manier van ontharen is? Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak!