Reisverslag Italië 2015

IMG-20151121-WA0000Zo enthousiast als ik terugkwam met nieuwe energie, ideeën en producten, voelde ik diezelfde energie bij aankomst in het land waar ik tien jaar woonde, werkte en studeerde. Het was er echt thuiskomen!

Genieten van het buitenleven, lekker eten en ontspannen bij mijn familie in Péri, een kleine dorp in de buurt van Verona; het Gardameer, achter de bergen prachtige gordijnen van herfstkleuren langs de hellingen in Valdadige; de van Noord naar Zuid gestrekte vallei in de provincies Trento en Veneto.

Het heerlijke zonnetje was er ook in Nederland, maar Italië is toch écht Italie!

Naast het genieten van de Italiaanse levensstijl was er ook werk aan de winkel. Ik had me voorgenomen me te oriënteren op huidverzorgingsproducten die aansluiten bij mijn natuurlijke schoonheidsbehandelingen Italiaanse stijl zonder onnodig toegevoegde schadelijke stoffen. Dat viel niet mee…

Zoektocht

Na mijn reis kom ik tot de conclusie dat het echt niet gemakkelijk is om een goede productenlijn te vinden dat aan mijn kwaliteitseisen voldoet. In Nederland slaagde ik er niet; ook via internet kon ik geen Italiaans topproduct vinden dat aan mijn eisen voldeed.

Voor mij bestaat een goede gezichtsverzorging uit een verzorgingsproduct zonder schadelijke stoffen. Petroleumderivaten (paraffine), parabenen, imidazolyndinyl urea en BHT zitten in veel producten; waaronder de grote merken. Ze brengen eerder schade toe en voegen niets extra’s toe; sterker nog. Deze toevoegingen doen afbreuk aan de huidconditie op de lange termijn.

Verona

20151028_171731Hoe dan ook, ik ben ervan overtuigd dat er zeker een eerlijk product bestaat. Mijn motivatie om een dergelijk product te vinden, komt juist van mijn klanten. Zij vragen om meer natuurlijke producten en ingrediënten.

Zelf was ik dat al, maar steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat de natuur de kracht heeft om te genezen.

Hieraan denkend kon ik maar één ding doen; teruggaan naar mijn opleiding in het Italiaanse Verona; La Scuola Estetica Antos.

Signora Dion

Signora-DionHet voelde als de dag van gisteren toen de deur openging. Nog altijd is signora Dion de directrice van mijn opleiding. Sinds 1964 leidt zij deze privéschool tot zelfstandig schoonheidsspecialiste. Niets is veranderd. De klassieke Italiaanse stijl, de sfeer en de hartelijkheid van docenten bestaat nog steeds. Je voelt de passie voor het vak!

Ze was blij verrast me te zien en wilde alles horen over mijn Nederlandse avontuur. Stiekem is ze vast trots dat ik de Italiaanse kwaliteit een warm hart toedraag in Nederland. Eerder legde ik haar al uit dat ik meer wil weten over natuurlijke zuren die de huid helpen te herstellen.

Er zijn veel verschillende zuren, maar het is van belang dat je de juiste zuren kiest bij bepaalde huidproblemen.

Na een interessante cursusdag ging ik niet alleen met de juiste informatie naar huis, maar begreep ik dat mijn school mijn gepassioneerde keus om met natuurlijke producten en ingrediënten verder te gaan, waardeert. Zonder twijfel was ik ervan overtuigd dat zij me in de juiste richting stuurden. Zij verwezen me naar Dottor Colato; topproducent van huidverzorgingsproducten in Parona di Valpolicella in de buurt van Verona.

Dottor Colato Cosmetici

Ik werd ontvangen door signora Maria, een bijzonder vriendelijke mevrouw die mij van alles vertelde over de productenlijn. Al snel kreeg ik in de gaten dat ik hier met een uniek product te maken had.

Even later sloot Gianluca aan, een vriendelijke man die de onder andere verantwoordelijk is voor de marketing van Dottor Colato. Hij leidde me rond door het laboratorium waar een team van specialisten de producten van Dottor Colato ontwikkelt en produceert. Ik was erg onder de indruk van de kleinschaligheid, gastvrijheid en de openheid.

Tijdens de rondleiding spraken we over ons vak, ambities, en de mogelijkheden. Ik ontmoette klanten en Italiaanse collega schoonheidsspecialisten die stuk voor stuk enthousiast waren. Mijn vermoeden werd bevestigd; Italianen zijn erg tevreden over de producten van Dottor Colato.

De tijd vloog voorbij. Het was half zes. Met een glimlach op mijn gezicht en de brochure en productenlijst onder mijn arm verliet ik het pand. Dit is wat ik zocht!

Dottor Colato in Nederland

20151029_164121Het was en moeilijke zoektocht, maar eindelijk ben ik overtuigd van een fantastische product dat voldoet aan mijn kwaliteitseisen. De volgende dag keerde ik dan ook terug voor de inkoop van een aantal producten. Ik ben trots op het feit dat ik eindelijk een mooi cosmetisch verzorgingsproduct te bieden heb in Nederland. Een product met natuurlijke ingrediënten!

Ben je benieuwd naar de fantastische producten van Dottor Colato? Bekijk ze op de productenpagina of maak een afspraak voor een gedegen advies.