Gezichtsmassage

Gezichtsmassage

Een gezichtsmassage onderscheidt zich van de andere massages, omdat de spieren en de huid direct met elkaar verbonden zijn. De spieren direct onder de huid beïnvloeden je gezichtsuitdrukking en zijn dus sterk onderhevig aan je gemoedstoestand en factoren als stress en spanningen.

Wat is een gezichtsmassage?

Een gezichtsmassage is eigenlijk een natuurlijke facelift. De massage verbetert de conditie van de spieren die direct in verbinding staan met je huid van het gezicht. Door die spieren te masseren wordt doorbloeding gestimuleerd en kunnen de spieren zich gemakkelijker ontspannen.

Spanning en stress

Door spanning en stress span je bewust en veelal onbewust je spieren in je gezicht aan. Emoties bepalen de conditie en (toe)stand van die spiertjes. Hoe meer spanning erop staat hoe sneller de spieren uitgeput raken. De gevolgen zijn direct te zien in het gezicht omdat de spiertjes je gemoedstoestand en emoties tot uiting brengen. Bij langdurige vermoeidheid en stress verandert ook de conditie van je huid.

Gezichtsbehandeling

Een gezichtsmassage is het meest essentiële onderdeel van een gezichtsbehandeling biedt uitkomst. Regelmatig een gezichtsmassage is dan ook noodzakelijk als je het verouderingsproces van je huid in het gezicht wil vertragen. Niet alleen spieren versoepelen, maar ook de doorbloeding van je huid draagt bij aan een frisse en stralend uiterlijk in je gezicht.